CocoChic

CocoChic

Ilyen topánt válasz!-cipők lábtípus szerint

2012. június 30. - CocoChic

Ki ne emlékezne Hamupipőke történetére, ami bizonyítja, hogy a tökéletesen passzoló cipő mennyire fontos. Azonban a hétköznapok során is döntő szerepe lehet annak, hogy ideális cipőt viselünk. Lássuk, hogy melyik lábtípushoz milyen topán illik!
407170_302083393170895_173148449397724_820216_1572788507_n_large.jpg

A testalkat is számít, hisz a magas hölgyek bátran választhatnak a magas és lapos talpú cipők kínálatából egyaránt. Az alacsonyabb nők a tűsarkak helyett inkább a kényelmes platformokat válasszák. Fontos még, hogy az átlagos magasság alattiak kerüljék a zárt cipőket, hisz minél több látszik a lábukból, a puszta bőrfelületből annál nyúlánkabbnak tűnnek. A térdig érő csizmák is remek választásnak bizonyulhatnak, ha lábainkat hosszabbnak akarjuk mutatni. A színekkel bátran játszunk, hisz egy feltűnőbb darab sokat segíthet az ,,optikai csalásban”.

Ha érdekel a teljes poszt, kattints a továbbra!
Széles lábfej

Mindenképp megfelelő méretű és kényelmes cipőt válasszunk széles lábfej esetén, mely nem nyomja a lábujjainkat. A túlságosan szűk cipők viselése ugyanis súlyos egészségügyi következményekkel járhat. Bátran válasszunk lábfejnél nyitott darabokat, hisz ezekben van elég hely. A bokapántos cipőktől sem kell megriadnunk mivel a bokánál húzódó ív eltereli a figyelmet a lábfejekről. A pántos szandálok és saruk a nyári viselet alapdarabjai, ám a balerinacipőket inkább felejtsük el, hisz a tündéri topánok még szélesebbnek láttatják a lábfejet. A kerek orrú cipők bármilyen divatosak is, nem ennek a típusnak valók. Egy kis hegyes vég segít álcázni a lábfej szélességét, így inkább a szögletesebb formavilág az ideális a szélesebb típusnak.

Keskeny lábfej
A keskeny lábfej ismertetőjele a karcsúság, a vékony lábujjak és az aranyosan keskeny boka. Ha ebbe a típusba tartozunk a legfontosabb, hogy tartással bíró lábbeliket viseljünk, melyek tökéletesen illeszkednek lábunkra. A laza darabokat felejtsük el, hisz ezek nem nyújtanak kellő támogatást, ám a pántos alternatívák környékén már bátran nézelődhetünk. A lapos balerina cipő viszont kitűnő választás lehet, ám ügyeljünk arra, hogy a cipő oldalai kellően magasak legyenek, hogy illeszkedjen lábunkra. A magas sarkúak közül bátran választhat magának ez a típus, mivel az összes ilyen jellegű topán csak hangsúlyozza a láb kecsességét. Téli viseleteknél a bokacsizmák bizonyulhatnak a legjobb választásnak.

Lúdtalp
A meghatározott ív nélküli lábfejnek szüksége van a kellő alátámasztásra, így ez legyen a döntő érv cipővásárláskor. A boltokban kapható lúdtalpbetétek jelenthetik a leghatékonyabb megoldást, érdemes beszerezni egy párat. Ma már kaphatóak szinte észrevétlen, zselés betétek is így nem lehet kifogás az esztétikum hiánya. A nyári cipők kiválasztásakor a telitalpúakat és a színes pántos darabokat részesítsük előnyben.

Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek nyomj egy lájkot!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr854620799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása