CocoChic

CocoChic

A tökéletes szemöldök titka

2012. december 08. - CocoChic

A rosszul formázott és festett szemöldök könnyedén megbonthatja az amúgy szép arccal rendelkezők arányait is. Összegyűjtöttem pár tippet, hogy hogyan lehet tökéletes a szemöldököd.

hat.jpgA szemöldök íve és sűrűsége erőteljesen befolyásolja az aktuális szépségtrendeket. A 40-es években Frida Kahlo bozontos szemöldöke volt a követendő, míg az 50-es években Elizabeth Taylor kék szemét vastag, drámai ív koronázta meg. 10 évvel később Audrey Hepburnnek köszönhetően a vékonyabb, egyenes fazon lett divatos, míg a 70-es években ismét a dús szemöldök volt a kor trendje. Brooke Shieldsnek hála a 80-as években a természetes hatás volt a követendő példa. Az idei szezon során a szögletes, túlméretezett vagy épp alig látható változatok is feltűntek a sminkmesterek bemutatóin.

Határozott ív
A mélyen ülő szemmel rendelkezőknek érdemes határozottabb ívűre formázniuk a szemöldökük, hisz ez a szemhéj és a szemöldök közötti részt nagyobbnak mutatja, így ,,kifeszítve" az arcot és tágabbá téve a tekintetet. A határozott ív elkészítésének első lépéseként keresd meg a természetes ívet, majd tedd az egyik ujjad a szemöldököd külső részére és emeld meg a bőrt. Az ívnek a szemöldököd természetes meghajlásánál kell lennie. Ezután színezd át az egész formát, szedd ki a felesleges szálakat. Alulról, belülről indulj kifelé és kövesd a megrajzolt ívet.

ter.jpgTermészetes
A vastag szemöldök fiatalabbnak láttatja az arcot, hisz az idő múlásával egyre ritkább és fakóbb lesz a szemöldökünk. 3-4 hétig próbáld meg csak az orrnyerged és a szemhéjad fölötti szálakat kiszedni. A dúsabbnak tűnő szemöldök érdekében használj matt szemhéjpúdert vagy direkt erre a célra kifejlesztett szemöldökszínezőt. A legfontosabb, hogy a természetes vonalat kövesd, rövid és laza ecsetvonásokkal vidd fel a púdert.

Drew-Barrymore-36.JPGSzínben passzoló
Sokan a drasztikus hajszínváltoztatáskor megfeledkeznek a szemöldök színének megváltoztatásáról illetve az ősz szálakról, melyek világosabb árnyalat esetén jellegtelenné, sötétebb tónusok esetén pedig túlságosan határozottá teszik az arc vonalait. A legegyszerűbb megoldás, ha színezett szemöldökzselét használsz, mely minden szálat befog és sokkal természetesebb hatást kelt, mint a púder vagy a ceruza. Ha tartósabb megoldásra vágysz, látogass el kozmetikushoz.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr964954293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása