CocoChic

CocoChic

7 tipp a stílusos megjelenésért

2013. február 13. - CocoChic

Kevés pénzből is egyénivé és ragyogóvá varázsolhatod a megjelenésedet, ha megfogadod az alábbi pár tanácsot, melyek bebizonyítják, hogy a stílus nem pénz kérdése.

Gondolj a New York-i nőkre, akiknek nemcsak az ízlésük remek, magával ragadó a stílusuk, de mindezt kis költségvetésből érik el, sőt a rohanó mindennapokban is megállják a helyüket. A ruhásszekrény előtt állva kell nekikezdened az átalakulásnak, hisz egy jól összeállított ruhatár csodákra lehet képes, ha a megfelelő darabokat megtanulod kombinálni.

Tegyél rendet a szekrényedben!
Először is itt az ideje, hogy rendet tegyél a szekrényben! A régi, valószínűleg soha nem hordott darabokat gyűjtsd össze és ajándékozd el, add egy jótékonysági szervezetnek vagy szabadulj meg tőlük egy bolhapiacon, ruhavásáron. Persze a régi holmik is lehetnek értékesen és hasznosak, így például a klasszikusabb darabokat érdemes megtartani, sőt a kiegészítők is visszatérhetnek még.

Rendszerezz!
A hasonló kategóriába tartozó kiegészítőket (például kendők, karkötők, gyűrűk) tartsd átlátható, több rekesszel rendelkező dobozokban, hogy első pillantásra tudd, mit hol találsz. Nem kell vagyonokat költened ékszerrendezőkre, pár bonbonos doboz és egy kevés csomagolópapír segítségével remek rendszerezőket készíthetsz, sőt a vázába helyezett mutatós faágak is ideális tárolói lehetnek a nyakláncoknak, ha felaggatod őket.

Használj vállfát!
A blúzokat és a nadrágokat akaszd vállfára, majd rendezd őket szín szerint sorba, így reggelente sokkal gyorsabban megtalálod azt, amit keresel, s a színek harmóniájának hála sokkal összeszedettebbnek tűnhetsz. Ha nem tudod, hogy mit mivel párosíts, akkor inspirálódj a különböző netes oldalakon, például divattal foglalkozó blogokon, lookbook portálokon.

Kombinálj!
Kerüld a műszálas holmikat és az átlátszó darabokat, inkább az örökzöldnek számító klasszikus vonalvezetésű darabokból szerezz be többet, hisz ezeket könnyebben lehet kombinálni, mint egy áttetsző ruhácskát.

Alapdarabok
Szerezz be néhány jó minőségű alapdarabot, melyek nem fognak egyhamar kimenni a divatból és különleges alkalmakkor is bevetheted őket. Persze nem kell méregdrága designer darabokat venned, leértékeléskor vagy netes aukciókon számos csinos középkategóriás holmit szerezhetsz meg szinte fillérekért.

Second hand
A vintage újra reneszánszát éli, így nem kell szégyellned, ha second hand üzletekben szerzel be néhány kiegészítőt. A leértékelések hasonlóan remek terepnek bizonyulhat a ruhatárad bővítéséhez, de mindig légy válogatós, bármilyen csábító ajánlatokkal is találkozol, hisz egy nem hordott ruhadarab csak foglalja a helyet a szekrényben. Csak akkor vedd meg a kiszemelt holmit, ha kifogástalanul áll rajtad és jól is érzed magad benne!

Feltűnő darabok
Érdemes egy-egy különlegesebb, feltűnőbb darabot beszerezni, mely remekül feldobhatja és egészen más stílusúvá változtathatja az alapdarabjaidat, de arra nagyon figyelj, hogy soha ne ess túlzásba és mindig csak egy hangsúlyos pontja legyen az öltözékednek.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr695072261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása