CocoChic

CocoChic

Tuti tippek a kedvenc darabjaidhoz

2013. április 14. - CocoChic

Leöntötted a kedvenc ruhádat vörösborral? Nem tudod, hogy hogyan tisztítsd ki a kényes ruhadarabjaidat és miként távolíthatod el a makacs foltokat? Íme pár tuti tipp, hogy ruháid sokáig újnak tűnjenek.

Kasmír és a saláta
Bármit mond a ruhádon lévő címke, a kasmírt akkor is érdemes kézzel mosni, hisz az egyik legérzékenyebb anyag. A kézi mosás után pedig - bármilyen furcsának is tűnik az ötlet - a kisebb darabokat bátran tedd be egy salátacentrifugába, hisz így gyorsan és kíméletesen megszabadulhatsz a felesleges víztől.

Vörösbor
Ha leöntötted vörösborral a fehér ruhádat és nincs a közelben egy folteltávolító sem, akkor se ess kétségbe. Ha éppen buliba vagy, nagy valószínűséggel lesz a közelben fehérbor vagy só, amik hatásosak lehetnek a vörösbor okozta károk ellen.

Farmer gondok
Új farmert vettél, de hosszú, ezért le akarod vágatni a végét? Mielőtt varrónőhöz vinnéd a farmeredet, mosd ki kétszer, hisz a farmerek a mosás során kissé összemennek, így lehet, hogy pont az a pár centi „tűnik el".

Bolyhosodás ellen fagyassz!

Az angóra darabok könnyen kibolyhosodnak, ilyenkor vagy borotváld le a szöszöket, vagy szerezz be speciális ruhaborotvát. Állítólag ha egy lezárható uzsonnás tasakba hajtogatod a ruháidat és 3 órán át a fagyasztóban tárolod őket, a szálak bolyhosodása átmenetileg megszűnik.

Vodkával a kellemetlen szagok ellen
A kellemetlen szagok eltávolítása ellen próbáld ki az alábbi készítmény: 1 rész vodkát keverj össze 2 rész vízzel, majd ezt spricceld az anyagra.

Hintőpor a folt ellensége
Ha foltos lesz a hasított bőrből készült darabod, akkor egy éjszakára szórj a szennyeződésre egy kevés hintőport, ami felszívja a zsírt.

Fényes csillogás
A strasszok és gyémántok fényesítéséért nem kell egy vagyont otthagynod az ékszerésznél, hisz otthon egy fogkefe és egy kevés folyékony mosogatószer vagy fogkrém segítségével is kifényesítheted az applikált ruhadarabjaidat, kiegészítőidet vagy ékszereidet.

A tökéletes lycra arány
Feszülős, testhezálló lycra bodyt szeretnél venni, de nem tudod, hogy milyen legyen a minőségi összetétele? A legjobb kombináció a hosszan tartó darabokhoz, ha 95% pamutot tartalmaz az anyag. A pólóknál minimum 5%, míg a farmerek esetében 2% lyrca szükséges a megfelelő feszességhez.

A fürdőruha helyes mosása
A fürdőruhákat és az elasztikus sportruházatokat soha ne tedd közvetlenül a mosógép dobjába, csakis speciális mosózsákban, alacsony hőfokon tisztítsd ezeket a darabokat, különben hamar elvesztik rugalmasságukat.

Habkő
A nagyobb szemű, kötött anyagok bolyhosodása esetén érdemes egy habkővel végigsimítanod az anyagon.

Viaszfolt ellen
Ha véletlenül viasz cseppent valamidre, akkor várd meg míg a viasz megszárad, kapard le óvatosan a felső megkeményedett réteget, majd helyezz egy papír vagy sütűlapot a foltra és óvatosan simítsd át egy langyos vasalóval.

Hajlakk

Az olcsóbb és vékonyabb harisnyák könnyedén felfuthatnak, így érdemes a felvétel után hajlakkal lefújni a lábaidat, hisz a spray szemcséi fixálják a vékony nejlonszálakat. Ha harisnyában indulsz el otthonról, legyen nálad átlátszó körömlakk, mellyel a szálak további futását meg tudod akadályozni.

Mire jó a száraz kenyér?
A velúron található szennyeződéseket könnyen eltávolíthatod, ha száraz kenyérrel vagy radírral átdörzsölöd az anyag felületét.

Viszlát rúzsfolt!
A rúzsfoltok eltávolításához fújj egy kevés hajlakkot a foltra.

Ecet a farmer megmentője
Ha szeretnéd, hogy a sötét színű farmerjeid tiszták és feszesek legyenek, akkor az öblítés során adj a vízhez 3 evőkanálnyi ecetet is.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához is!

A cikk a femcafe.hu oldalán is megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr575217823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása