CocoChic

CocoChic

Őszi szépségtrendek 2011

2011. október 01. - CocoChic

1, Dús szemöldök
Felejtsd el a szemöldökcsipeszt! Nem kell szőkíteni  a kóbor szálakat, s a túlszedett szemöldök lesz a legnagyobb tiltólistás. Idén ősszel az egészséges, dús szemöldök lesz a trendi, amint azt a Yves Saint Laurent, Chloé és Balenciaga bemutatóin is láthattuk. ,,Fontos azonban, hogy lágy íve legyen a a szemöldöknek, mely így csöppet fiús hatást kelt."- mondta Diane Kendal, aki épp egy Alexander Wang show backstagejében sminkelte a modelleket. A lágyabb kinézetért célszerű egy szemöldök ceruzával kitölteni az apró hézagokat, majd azt elsatírozni s a végeredményt szemöldökzselével fixálni.
 

 

 

 

2,Törzsi punk

A Prabal Gurung bemutatóján, Tom Pecheux sminkes füstös szemsminkje kölcsönzött a lányoknak punkos megjelenést, míg a manikűrös, Jin Soon Choi több mint 500 darab ázsiai kalligrafikus írás által inspirált körmöt festett. Ezekhez  az erőteljes részletekhez tökéletesen passzolt a Charlotte Ronson által készített tépett, bed-hair (bed-hair= mintha most keltem volna fel frizura).
 

 

 

 

 

 

3, A 70-es évek ragyogása

Míg az öltözködésben csak a merészebbek merik bevállalni a forrónacit, addig a sminkbe a vörös ajkakat bárki bátran bevállalja. A 70-es évek feltűnő trendjei, mint például a vöröses ajkak, a füstös szemek idén taroltak s többek között Diane von Furstenberg és az Altuzarra kifutóin is megcsodálhattuk őket. A Gucci makeup specialistái a képen látható sminket készítették el a témához, főként a szemekre fektetve a hangsúlyt. A rúzs kiválasztásánál fontos, hogy ne narancsos és pinkes, hanem vöröses, bordós árnyalatot használjunk, mert az drámaibb. Jason Wu manikűröse, Roxanne Valinoti a glam hatást a körmök rubintvörösre való festésével fokozta, majd az egészet megkoronázta a körömvégek krómos arannyal való kifestésével.

 

 

4, Hippi sikk

Laura Ingalls Wilder, mint divatikon?(Laura Ingalls Wilder amerikai író, A farm ahol élünk szerzője-szerk.) A Rag&Bone, Rodarte és Mara Hoffman bemutatóin látható szórványosan elhelyezett és laza fonatok divatot teremtettek. A Proenza Schouler és a Fekkai backstage-ének hajstylista, Paul Hanlon is rendezetlen fonatokkal díszítette a modellek haját. A sminkek terén az üdeség és a bronzos napbarnítottság volt a nyerő, melyet az arccsontra felvitt bronzosítóval hangsúlyoztak, így elérve a kívánt hatást.
 

 

 

 

 

5, Hiper színek

Biztosra akarsz menni a sminktrendek terén, hogy ég véletlenül se fogj mellé? Használd a rikítóan élénk színeket a szemhéjon, szájon és orcákon - de ne mindenhol ugyanazt a színt. A 3.1 Phillip Lim sminkmestere, Lisa Butler hamvas türkizt, tengerhab kéket és az ezüstzöld árnyalatot használta a szemsmink elkészítéséhez (Nars Trio Shadow Palette). Jil Sandernél a sminkes, Peter Philips jadekék szemceruzát és neon-narancs rúzst használt a modelleke arcának hangsúlyozásához.

 

6, Vissza a jövőbe

A képen látható futurisztikus vagy harci sisakszerű kreáció az Alexander McQueen divatbemutatón született meg Guido Palau ötleteként. A sokkal hordhatóbb utcai verziót alkalmazta a Redken stylistja, aki 100 hullámcsatot tűzött egyazon területre a modell hajában. A hétköznapokon is hasonló hatást érhetünk el több fémes csat egymás mellé tűzésével és persze az eredményt bármikor viselhetjük is, mert nem kelt túlságosan futurisztikus hatást. Célszerű a sminkünket természetes vagy semleges hatásúnak elkészítenünk egy ilyen feltűnő hajdísz mellett.

 

 

 

 

7, Bájos iskoláslány

Az idei Oscar de la Renta és Prada modelleken látható sminket a Gossip Girl című sorozat diáklányai inspirálták rózsás orcájukkal és visszafogott bájukkal. Az orcákhoz színben passzoló finom és feltűnésmentes rúzst használtak. Ráadásként az újra visszatérő fekete selyemmasnis hajpántok is előkerültek, s a Valentino kollekció bemutatása során meg is tekinthettük ezeket az ultranőies kiegészítőket  a modellek hajában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr813270215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása