CocoChic

CocoChic

Illóolajokkal a pattanások ellen

2012. augusztus 09. - CocoChic

Az esszenciális olajok fertőtlenítő hatással is rendelkeznek, így kiválóan megtisztítják a pattanásos bőrt és megszüntetik a probléma gyökerét.

194358540139319195_kNjbI3C3_c.jpg

A nem szárító jellegű olajok közül az erősen antibakteriális hatású teafaolaj és a fokhagymaolaj a leghatékonyabb, míg a szárító hatással bíró olajok közül a csipkebogyóolaj, a szőlőmagolaj, a mirtusz, a jázmin, a kakukkfű és a kamilla olaja segíthet.

Az egyik leghatásosabb a citromolajos kezelés, amely egyrészt feszesebbé teszi a bőr szöveteit és kisimítja azt, másrészt segít lecsökkenteni a faggyúmirigy túlműködését.

A bergamott olaja is jól használható a pattanások eltüntetésére, ugyanis kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása. A zsíros és pattanásos bőr kellemetlen tüneteit olyan illóolajok is megszüntetik, mint a levendulaolaj, a borókafenyő olaja és narancsvirágolaj. A faggyúmirigy működésének szabályozásában segíthet még a zsálya, a ylang-ylang, a rózsafa és gólyaorr kivonata is.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy lájkot és csatlakozz a blog Facebook oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocochic.blog.hu/api/trackback/id/tr944701323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása